Over Takeda Nederland bv

Takeda is een innovatieve firma, die erop gericht is producten in optimale samenwerking met de health care professional in te zetten voor een betere gezondheid en daarmee mooiere toekomst van de patiënt.
ReceptieTakedaNL558x241
De Nederlandse vestiging bestaat al meer dan 50 jaar en was voorheen bekend onder de namen Nycomed, ALTANA Pharma en Byk Nederland. In 2011 kwam het bedrijf in Japanse handen. Bij de Nederlandse vestiging werken ongeveer 70 medewerkers. 

Takeda Nederland heeft zich gespecialiseerd in geneesmiddelen voor de behandeling van oncologische en hematologische aandoeningen, botontkalking, doorbraakpijn bij kanker, inflammatoire darmziekten, cardiovasculaire aandoeningen en weefselherstel bij operaties.

Takeda Nederland heeft als focus innovatie en samenwerking. Innovatie door de focus op producten met een echte toegevoegde waarde, gericht op het invullen van medische behoeftes en het behandelen van aandoeningen waar nog niets voor is. Tot en met 2016 zal door Takeda Nederland elk jaar tenminste 1 nieuw product in een voor Takeda nieuwe indicatie geïntroduceerd worden. Daarbij richt Takeda zich meer en meer op kleine patiëntengroepen met gespecialiseerde middelen. In 2013 ontving Takeda de prestigieuze Galenusprijs voor het meest innovatieve product met een geneesmiddel voor de behandeling van lymfklierkanker. In 2015 volgde een nieuwe nominatie voor de Galenusprijs voor een geneesmiddel voor de behandeling van de ziekte van Crohn en colitus ulcerosa.

In de huidige complexe maatschappij is het samenwerken met artsen, apothekers, ziekenhuizen, zorggroepen en zorgverzekeraars een voorwaarde voor succes. In combinatie met de pijplijn met innovatieve producten is dit een solide basis voor een partnership met toegevoegde waarde voor beide kanten. Om daarmee samen echt het verschil te kunnen maken voor een betere gezondheid en mooiere toekomst voor de patiënt.Better Health, Brighter Future

 

Top of page

Deze site maakt gebruik van cookies om statistieken te verzamelen om de site te verbeteren en het gebruikersgemak te vergroten. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen of doorgestuurd naar andere partijen.

Takeda Pharma